Pressemeddelelse Projekt WWF KANGIA KIDS 2017

16. august 2017

Kom og smag på den grønlandske natur 

Projekt WWF KANGIA KIDS er en årlig begivenhed, der opstod i 2014 i et samarbejde mellem Verdensnaturfonden (WWF), Isfjordskontoret og Perorsaanermik Ilinniarfik (PI/SPS). Projektets mål er at skabe opmærksomhed om, hvordan børnehavebørns miljøbevidsthed dannes. Projektet støttes desuden af GrønlandsBanken.

Hvor Projekt WWF Kangia Kids de foregående år har fokuseret på aktiviteter med børnehavebørn i fjeldet, ændre det i år form. I år forbereder 90 studerende fra 4 uddannelser på PI/SPS og Ilulissats 4 børnehaver en madmesse baseret på grønlandske råvarer, som børn og forældre har samlet i løbet af sommerferien. Til madmessen præsenterer børnene en nyskabelse af det grønlandske køkken med deres egne opskrifter. Alle interesserede er velkomne til at få smagsprøver fredag d. 25. august kl. 10 – 11.30 i fjeldet ved Sermermiut. Der udleveres mugs med logo til de første gæster.

Projekt WWF Kangia Kids giver de studerende uvurderlige erfaringer med naturpædagogik for de 3 – 6-årige. Muligheden for kobling mellem teori og praksis øger kvalitet i uddannelsen, og de studerende kan bygge videre på erfaringer fra projektet også efterfølgende i deres arbejdsliv. Samtidig får børnehavernes børn og personale inspiration med hjem til at forsætte processen med dannelse af miljøbevidsthed med udgangspunkt i barnet.

Rektor for PI/SPS Nuka Kleemann udtaler: Den grønlandske natur rummer et stort spisekammer.

Gennem WWF Kangia Kids projektet vil PI/SPS i år sætte fokus på og eksperimentere med naturens råvarer til inspiration for vores studerende, det pædagogiske personale og ikke mindst børnehavebørnene i Ilulissat.

Det bagvedliggende budskab i projektet er fortsat at skabe en bevidsthed om og sætte fokus på miljøet, så vi også i fremtiden kan høste glæde af måltider fra den grønlandske natur. Når vi handler i butikken, tænker vi ikke altid over, hvor maden kommer fra, og at vi også har mad lige udenfor vores hoveddør.

 

Perorsaanermik Ilinniarfik / Socialpædagogisk Seminarium
Postboks 519
3952 Ilulissat
Grønland