Indsats mod naturbranden i Nordre Strømfjord

10. august 2017
Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab og det lokale politi var i går på rekognoscering i Nordre Strømfjord for at undersøge muligheden for at hindre brandspredning.

Seneste satellit billede indikerer at ca. 1/8 af halvøen i Nordre Strømfjord er brændt. På billedet kan brandens udbredelse ses. Det er p.t. kanten af området, som brænder.  Det i midten, som er brunt på billedet og som svarer til ca. 12 km2, er helt udbrændt. Det var i går vindstille, hvor røgen fra branden havde en højde på 1264 m. 

På baggrund af rekognosceringen har et enigt kriseberedskab i Qaasuitsup Kommunia på et møde i dag besluttet at indsætte redningsberedskabet for at hindre brandspredning.

Qaasuitsup Kommunia er opmærksom på, at røgen flere steder kan være generende, men det er under rekognosceringen konstateret, at hverken mennesker, dyr eller i bygninger i området er i fare.
Området er meget tørt og vegetationen er visnet, hvorfor det formodes, at dyr har søgt til andre områder.

Brandfolk fra flere byer i kommunen vil deltage i indsatsen.

Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab vil desuden anmode flere parter om assistance til bekæmpelse af branden, da udbredelsen af branden er stor og dermed kræver meget udstyr og personel.


Med venlig hilsen
Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab, Politiet i Ilulissat og Qaasuitsup Kommunia
Foto: DMI