Naturbranden på øen Qeqertaasaq inde i Nordre Strømfjord går mod havet

4. august 2017
Branden bredte sig yderligere onsdag og torsdag, med kraftig røgudvikling. Men efter vinden er vendt, er den ikke længere generende i Sisimiut, og branden går mod havet.

Borgere, som har spørgsmål eller oplysninger til branden i Nordre Strømfjord, bedes venligst kontakte Politiets vagtcentral.

Politiets vagtcentral: Tlf. 70 14 48
Mail: grl-ilulissat@politi.dk 

Redningsberedskabet må henstille til, at der kun ringes 113 i tilfælde af akut behov for redningsberedskabet. 

Qaasuitsup Kommunia vil gerne rose det kommunale redningsberedskab og det lokale politi i Ilulissat for at følge situationen nøje, samt for at have skabt gode samarbejdsrelationer med Air Greenland, Redningsberedskabet i Qeqqata Kommunia, Grønlands Beredskabs Stab, det regionale politi og selvstyrets beredskabsafdeling.

Air Greenlands piloter har gennem de sidste par dage løbende sendt billeder til Ilulissat Politi fra branden på øen Qeqertaasaq inde i Nordre Strømfjord.

Og i går aftes fløj Qeqqata Kommunias beredskabschef Ole Kreutzmann og regionsleder Johan Danielsen med en S-61 helikopter på rekognoscering til området.
- Branden havde da en udbredelse på ca. 4,5 km på den ene led. Den anden led var ikke mulig at vurdere pga. røg. Brandstedet er en halvø, hvor formodentlig ¼ af halvøen brænder. Der er således næring til flere ugers brand, med risiko for spredning via en smallere passage.

Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab har anmodet Grønlands Beredskabs Kommission om assistance til bekæmpelse af branden for at reducere risiko for brandspredning til fastlandet. Kommissionen holder møde i dag kl. 17.
 
Foto: Air Greenland pilot Lasse Reiding, natten mellem d. 3. og 4. august 2017
Foto: DMI, natten mellem d. 3. og 4. august 2017
Kort over området