Pressemeddelelse

Alle kommuner har nu en aftale med NAKUUSA om børneinddragelse.
Som den sidste af de fire kommuner har Qaasuitsoq Kommunia i dag underskrevet en aftale med NAKUUSA, der betyder at der bliver oprettet børneråd, Meeqqat Isummersorfiat, i kommunen samt rettighedsråd, Nakuusaaqqat, på kommunens folkeskoler.
7. februar 2017

I dag mødtes Naalakkersuisoq for Sociale Anliggende, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig og borgmester for Qaasuitsoq Kommunia Ole Dorph og underskrev samarbejdsaftalen mellem NAKUUSA og Qaasuitsoq kommunia. Samarbejdsaftalen er en del af NAKUUSA’s projekt 'Vores hverdag - vores stemmer', hvis formål er at sikre børns ret til medbestemmelse og indflydelse på lokale forhold, der vedrører dem og deres hverdag.  Ifølge aftalen skal der oprettes et kommunalt børneråd, Meeqqat Isummersorfiat, og rettighedsråd, kaldet Nakuusaaqqat, på skolerne.

Børnerådet i Qaasuitsoq, består af ca. 12 unge, som skal være rådgivende organ for kommunalpolitikere. Rådene på skolerne skal bestå af skolernes ældste klasser og skal være talerør for alle kommunens børn.

”Det er dejligt at alle fire kommuner nu støtter op om vores projekt”, fortæller projektleder i NAKUUSA, Najaaraq Møller, og fortsætter ”Nu hvor alle fire kommuner har underskrevet aftalen, kan vi sige at vi har en unik grønlandsk model for inddragelse af børn fra hele vort store land. Nu går arbejdet i gang med at sikre at modellen bruges og tilpasses de lokale forhold. ” I 2017 vil NAKUUSA uddanne lærere i Qaasuitsoq, der skal sikre børnenes indflydelse i alle kommunens byer og mange bygder.

Tidligere har Qeqqata Kommunia, Kommuneqarfik Sermersooq og Kommune Kujalleq indgået tilsvarende aftaler med Naalakkersuisut.