PRESSEMEDDELSE

Etablering af erhvervskonsulenter i samtlige steder ved Qaasuitsup Kommunia
6. oktober 2016

Samtlige erhvervsafdelinger i de enkelte byer ved Qaasuitsup Kommunia er fuld i gang med at effektivisere borgerservice. Grundet dette formål er der nu etableret erhvervskonsulenter i byerne Qaanaaq, Upernavik, Uummannaq, Qeqertarsuaq samt Aasiaat.

Formålet med etableringen er at give rådgivning på erhvervsområdet til enhver borger, der har brug for rådgivning og som retter henvendelse til kommunekontoret i sin egen by.

I dagene 22. – 27. september 2016 blev der afholdt seminar og kursus i Ilulissat for erhvervskonsulenter, fra de pågældende byer ved Qaasuitsup Kommunia samt med deltagelse fra Kangaatsiaq og Qasigiannguit.

Seminaret havde til formål at danne grundlag til at give stærkt og koordineret rådgivning på erhvervsområdet samt udvikling af lokalt passende redskaber og styrkelse af rådgivning til den person, der ønsker at starte et erhverv.

Turisme i Qaasuitsup Kommunia tiltager hvert år, derfor vil denne være en af de vigtigste opgaver for erhvervskonsulenter – og turismeudviklingen skal tage udgangspunkt i lokal levevilkår, kultur og ikke mindst lokale ressourcer.


Med venlig hilsen
Hans Peter Lennert
Erhvervsdirektør