Vi tager børns vilkår alvorligt

Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender, Martha Lund Olsen, har fredag d. 6. november holdt møde med borgmester Ole Dorph fra Qaasuitsup Kommunia. Baggrunden for mødet var den megen omtale af de bekymrende forhold for børn og unge, som er omtalt i MIO’s rejserapport efter børnetalsmandens besøg i Upernaviks og Uummannaqs bygder tidligere på året.
9. november 2015

På mødet blev situationen og indsatserne for børn og unge i Qaasuitsup Kommunia drøftet. Mødet endte med en fælles forståelse, og der var enighed om at etablere et tæt samarbejde om de store udfordringer. Det er aftalt, at Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale anliggender vil være behjælpelig på de områder, hvor kommunen udtrykker behov for støtte.

Bormester, Ole Dorph, udtalte i forlængelse af mødet, at ”Qaasuitsup Kommunia tager børn og unges vilkår, meget alvorligt. Vores personale er meget engageret og udfører et stort arbejde, men vi må erkende, at kommunens geografi og spredte bosætning gør opgaven meget udfordrende”.

Martha Lund Olsen udtrykte enighed med borgmesteren og udtalte: ”jeg er glad for, at vi kan arbejde sammen om børn- og ungeområdet, og at arbejdet allerede kan starte i 2015. Samarbejdet er et fint supplement til de allerede igangsatte initiativer på socialområdet. Her kan specifikt nævnes rådgivningsenheden på børne- og ungeområdet som i sidste uge blev officielt åbnet, nye uddannelses- og efteruddannelsestiltag for socialfaglige sagsbehandlere, igangsættelse af nye faglige metoder som ’familierådslagning’ og ’professionelle netværksgrupper’ samt revision af sektortilsynet”.

For nærmere information kontakt Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen via Mnistersekretær: Sina Møller Kristiansen på mail: nimk@nanoq.gl og eller Borgmester Ole Dorph via Kommunal Direktør, Hans Eriksen, i Qaasuitsup Kommunia på mail: hae@qaasuitsup.gl