Arkitekter besøger Ilulissat og Isfjorden

De seks arkitektteams, der skal komme med hver deres bud på et nyt isfjordscenter ved Ilulissat, besøger byen og området i løbet af uge 43. Arkitekterne skal lære stedet bedre at kende og få den grønlandske natur og kultur ”ind under huden”.
5. oktober 2015

Det er et helt særligt bygningsværk, der i de kommende år skal tage form på kanten af Isfjorden og det UNESCO-beskyttede område ved Ilulissat. Derfor er det også vigtigt, at de arkitekter, der inden næste sommer skal tegne bud på bygningen, har en god fornemmelse for det helt specielle sted, bygningen skal opføres.

I løbet af uge 43 besøger arkitekterne Ilulissat for at se byggegrunden, opleve naturen og området og høre mere om opgaven. De vil besøge og opleve området og få en masse information om den lokale natur, kultur og historie. Målet er, at de får stedet ”ind under huden”, så de kan komme med et bud på en unik bygning til et unikt sted i verden.

Det kommende center bliver placeret ved den gamle heliport og det UNESCO-beskyttede Isfjordsområde.  Bygningen skal opføres med stor respekt for den fantastiske natur og de helt særlige forhold i området. Det betyder bl.a., at der lægges op til en beskeden bygning, der er i harmoni med de spektakulære omgivelser i Ilulissat.


Foto: Jens V. Nielsen

Efter sommeren 2016 bliver det endelige projekt udvalgt og præsenteret. Dernæst kan byggeriet gå i gang, og det forventes at stå færdigt i efteråret 2019. Sideløbende bliver der arbejdet med indholdet i centret, bl.a. udstillinger, mødelokaler og andre faciliteter.

Isfjordscentret opføres i et samarbejde mellem Qaasuitsup Kommunia, Namminersorlutik Oqartussat og Realdania.

Arkitekter i konkurrence om Isfjordscenter

  • Arkís, Island
  • Dorte Mandrup Arkitekter/Avannaa/Kristine Jensen, Danmark/Grønland
  • Kengo Kuma and Associates, Japan
  • Rintala Eggertsson Architects, Norge
  • Snøhetta, Norge
  • Studio Other Spaces v. Olafur Eliasson og Sebastian Behmann, Tyskland