Prisstigninger på brændsel vil underminere Qaasuitsup Kommunia's økonomi

Naalakkersuisuts planer om prisstigning på brændsel i forbindelse med behandling af Finanslov 2016 grundet hul i landskassen og fejlslagen markrel fiskeri, vil underminere Qaasuitsup Kommunias allerede betrængte økonomi og bringe økonomigenopretningsplanen i fare.
22. september 2015

Evt. prisstigninger vil især ramme den menige mand i den nordlige del af landet med en lav indkomst, men også fiskere og fangere, der holder maskineriet i gang i fiskeindustrien og dermed bidrager væsentlig til bruttonationalindkomsten.

Qaasuitsup Kommunia mener derimod, at Naalakkersuisut i stedet skal rette øjnene på deres struktur og gennemføre de nødvendige omstruktureringer og finder de manglende investeringer af midler til udvikling, sådan som Qaasuitsup Kommunia er i gang med at gennemføre.

Alternativet vil kommunen påpege den oplagte indtægtskilde, som ligger lige foran os, og det er at skabe politisk grundlag i Naalakkersuisut for at gennemføre udvidelse af Ilulissat lufthavn til at kunne tage imod atlantgående fly og dermed satse massiv på turisme. Dette vil over en årrække skabe mange arbejdspladser, som vil have afsmittende virkning på resten af Grønland.

Qaasuitsup Kommunia bemærker, at udenlandske rejsearrangører  trænger sig mere og mere ind i markedet i Grønland, og det kommer Grønland ikke til gode. Derfor haster det med stillingtagen til lufthavnsudvidelsen i Ilulissat. Hvad er alternativet?

 

Ole Dorph

 

Borgmester

Qaasuitsup Kommunia