Kontrol

Kontrol 

Producere din virksomhed et produkt, der egner sig til at blive solgt i andre lande, kan du overveje om du vil eksportere dine produkter. For at kunne eksportere varer ud af Grønland, skal du have en tilladelse.


Når du eksporterer dine produkter, skal du sørge for at tolden har mulighed for at se, at du har lov til at eksportere. Det gør du ved at fremvise din eksporttilladelse til tolden. Det kan gøres på forskellige måder, afhængig af hvordan du eksporterer dine varer:

  • Er du f.eks. fisker og indhandler du med et skib, der lander din fangst i et land uden for Grønland, skal du fremvise din eksporttilladelse, når du indhandler
  • Sender du f.eks. dine varer med container, kan du vedlægge en kopi af din eksporttilladelse med din forsendelse
  • Fragter du selv eller en repræsentant fra din virksomhed varerne ud af landet, kan du selv eller repræsentanten fremvise din eksporttilladelse til tolden


Fakta

Forsøger du at eksportere produkter, som du ikke har tilladelse til, eller har du glemt dit autorisationsnummer eller din eksporttilladelse, når du eksporterer dine varer, risikerer du at blive stoppet af tolden.

Relaterede artikler

Departementet for Råstoffer, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
Imaneq 1A
Postboks 930
3900 Nuuk

Telefon (+299) 34 50 00
E-mail: ASNNN@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl