Ansøgning

Ansøgning  

Producerer din virksomhed et produkt, der egner sig til at blive solgt i andre lande, kan du overveje om du vil eksportere dine produkter. For at kunne eksportere varer ud af Grønland, skal du have en tilladelse.

For at kunne få en eksporttilladelse, skal du først have et autorisationsnummer. Et autorisationsnummer er en registrering af eksportvirksomheder. Du kan søge om et autorisationsnummer hos Fødevareafdeling Aalborg. De kan kontaktes på e-mail v-foedevare.aalborg@fvst.dk og på fax 72 27 50 03. I din ansøgning skal du huske:
  • Firmanavn
  • Adresse
  • Postboks
  • Faxnummer
  • Adressen på produktionsstedet

Når du har fået dit autorisationsnummer, kan du søge om en eksporttilladelse. I ansøgningen skal du beskrive nærmere, hvilke produkter du gerne vil have tilladelse til at eksportere.

Du skal sende ansøgningen til Departement for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked.

Når Departementet har modtaget din ansøgning, udsteder de en eksporttilladelse til dig. Tilladelsen gælder kun for de produkter, der er oplistet derpå og kun for det kalenderår tilladelsen er blevet udstedt. Det betyder, at du selv skal huske at forny din eksporttilladelse hvert år.


Fornyelse
Du kan forny din eksporttilladelse på 2 måder:
  1. Hvis det er de samme produkter, du vil eksportere, kan du blot sende din gamle eksporttilladelse til Departementet for at få den fornyet
  2. Hvis du vil tilføje produkter til din tilladelse, altså søge om tilladelse til at eksportere varer, du ikke før har haft tilladelse til, skal du sende en ny ansøgning til Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked. Heri skal du beskrive nærmere hvilke produkter du gerne vil have tilladelse til at eksportere

Bemærk
Eksporttilladelser giver dig tilladelse til at eksportere nogle bestemte varetyper, f.eks. fisk eller sælskind. Når du har fået tilladelse til at eksportere en bestemt vare, må du selv bestemme hvor meget af den vare, du vil eksportere.

Relaterede artikler

Departementet for Råstoffer, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
Imaneq 1A
Postboks 930
3900 Nuuk

Telefon (+299) 34 50 00
E-mail: ASNNN@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl