Logbog

Logbog 

Fiskerikontrol er en offentlig myndighed, der skal sikre, at fiskeri foregår ud fra de regler, der er politisk bestemt. Det er blandt andet for at sikre, at fiskeriet sker på en bæredygtig måde. Fiskerikontrol sker dels ved inspektion af fiskeriet og dels ved indberetninger.

Der er 2 måder at indberette på. Det afhænger af din båds størrelse: 

  • Er din båd under 30 fod/9,4 meter, skal du indberette din fangst til indhandlingsstedet
  • Er din båd over 30 fod/9,4 meter, skal du føre logbog


En logbog er et dokument, du indberetter dine fangster på. Du skal føre logbog hver gang du er ud at fiske.

Du skal udfylde og underskrive logbogen, inden du kommer i havn eller til indhandlingsstedet. Datoen for indhandlingen og den mængde, du indhandler, skal du dog først udfylde, når indhandlingen er færdig.

Når du indhandler, skal indhandlingsstedet stemple din logbog. Du beholder 1 kopi af logbogen og indhandlingsstedet sender resten af logbogen til GFLK. Laver du en fejl på dit logbogsskema, skal du udfylde et nyt, men huske at aflevere skemaet med fejl i også.

Sammen med dine logbogsskemaer får du en vejledning i at udfylde dem. Der er logbogsskemaer for forskellige arter, husk derfor at oplyse hvilken art du fisker efter.

For at få logbogsskemaer, skal du henvende dig til Grønlands Fiskeri Licens Kontrol (GFLK). Du kan også henvende dig til dit lokale indhandlingssted.

Du kan også hente vejledningerne direkte på GFLK's hjemmeside.


Bemærk
Logbøgerne indeholder vigtig information om de forskellige fiskearter og -bestande, som det Grønlandske Naturinstitut bruger til at vejlede Naalakkersuisut om fiskeriet, de enkelte fiskearter og fiskekvoter.

Relaterede artikler

Grønlands Fiskerilicenskontrol (GFLK)
Indaleeqqap Aqq. 3
Postboks 501
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
Fax: (+299) 34 63 60
E-mail: gflk@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl