Forbedring af INI lejebolig – Tilbagebetaling for

Forbedring af INI lejebolig – Tilbagebetaling for 

En INI lejebolig er en offentlig lejebolig, som enten er ejet af Selvstyret eller kommunerne og som administreres af INI. Det vil sige, at INI tager sig af meget af det praktiske omkring boligen. Selvom du bor til leje – og altså ikke ejer din bolig – har du mulighed for at forbedre din bolig efter dit ønske.

Forbedringsarbejde er ændringer i din bolig, som er en fordel for kommende lejere. Du skal selv betale for ændringerne. Men fordi de er en fordel for kommende lejere – og altså forøger boligens værdi – kan du muligvis få nogle af dine omkostninger til forbedringsarbejdet refunderet, når du flytter.

Beløbet for forbedringsarbejde skal minimum være på 2.000 kr. og må højst være på 100.000 kr.

Når du flytter, får du udbetalt værdien af forbedringsarbejdet, dog vil beløbet være nedskrevet med 1 % pr. måned fra det tidspunkt, INI har godkendt forbedringerne. Det betyder, at hvis du flytter 100 måneder, efter at ændringerne blev godkendt, får du ikke refunderet dine udgifter til ændringerne.

Du forbedrer f.eks. dit køkken med en ny bordplade, en ny køkkenvask og et nyt komfur. I alt koster det 25.000 kr. Under arbejdet udskifter du den gamle køkkenvask, bordplade og det gamle komfur til en værdi af 5.000 kr.

Værdien af forbedringsarbejdet er altså:
25.000 – 5.000 = 20.000 kr.

4 år (= 48 måneder) efter at INI har godkendt forbedringerne flytter du. Din andel af forbedringernes værdi er så 100 % - 48 % = 52 %.

Det betyder, at du i alt får udbetalt 20.000 x 52 % = 10.400 kr.


Bemærk
Hvis forbedringsarbejdet medfører, at eksisterende installationer eller bygningsdele tages ned, bliver deres restværdi fratrukket værdien af forbedringsarbejdet.

Skulle det ske, at forbedringsarbejdet ikke bliver fuldført, udregnes værdien af det udførte arbejde.

Relaterede artikler